неділю, 11 лютого 2018 р.

Шевченківська премія 2018


Шевченківська премія 2018  Шевченківська премія - це найвища відзнака в галузі літератури, мистецтва і культури України, яка увінчує найвидатніші твори не тільки українських, а й зарубіжних митців. Освячена іменем великого Кобзаря, ця творча нагорода має незаперечний авторитет і в Україні, і в усьому світі. Рішення про присудження премії приймає Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка, створений Указом Президента.  І ось  стали відомі лауреати Шевченківської премії 2018-го року.
  В категорії “Література” перемогу отримала письменниця, поетка та художниця Емма Андієвська за книги «Міста-валети», «Бездзигарний час», «Шухлядні краєвиди», «Маратонський біг» і «Щодення: перископи».

  В публіцистиці переміг Сергій Плохій за «Браму Європи». Він професор української історії та директор Українського наукового інституту у Гарварді.
За музичне мистецтво лауреатом стала Вікторія Польова, композиторка хорової симфонії на канонічні тексти «Світлі піснеспіви».
У візуальному мистецтві переміг проект “Загублений рай” Павла Макова, художника і члена Королівського товариства живописців та графіків Великої Британії.
Володимир Тихий, Ярослав Пілунський, Сергій Стеценко та Юрій Грузінов стали лауреатами за кіномистецтво в циклі історико-документальних фільмів, присвячених Революції Гідності.
Наразі, переможця не визначили лише у категорії «Театр», а список лауреатів відправили на підпис Президенту.

Немає коментарів:

Дописати коментар